Navigatie: Gebruiksaanwijzing >

Menu's maken

Vorige paginaTerug naar hoofdstuk overzichtVolgemde pagina

Nu we de folders netjes georganiseerd hebben kunnen we met het maken van menu's beginnen. Nou dat hoeft echt niet hoor. Je kan gewoon eerst eens experimenteren met een bestaande map om te kijken wat het oplevert.

 

In de korte inleiding is de werkwijze al beschreven.

 

Het resultaat laat van alle in de map Agent 327 gevonden boeken de voorplaat zien, vijf beelden op een rij in 2 rijen. Door op een plaatje klikken wordt automatisch je stripboek gestart. De stripboeken mogen van het .cbr, .cbz of pdf formaat zijn. Daar er in dit voorbeeld meer dan 10 stripboeken zijn, zijn er een 3-tal tabs waar de nu niet zichtbare boeken zijn verborgen. Wil je één van de andere boeken zien klik op de gewenste tab.

 

Als het aantal series in je bibliotheek grotere aantallen gaat bereiken dan wordt het snel nogal onoverzichtelijk. Dat is in ieder geval mij overkomen en dat was de motivatie om aan dit pakket te beginnen.

 

Om die redenen heb ik ook de overzichten faciliteit aan het menu pakket toegevoegd.

 

Overzichten worden automatische gemaakt bij het maken of aanpassen van de menu's. Er is nog een apart commando voor het maken of bijwerken van de overzichten, maar dit is niet meer nodig. Voor diegenen die met de eerdere versies van het pakket hebben gewerkt is nog aanwezig. Het commando heeft als nadeel dat het niet controleert of de boekenreeks moeten worden bijgewerkt en wordt daarom niet aan bevolen voor nieuwe gebruikers.

 

Het maken, bijwerken en verwijderen, mits toegestaan, is volledig geautomatiseerd. Wanneer de instelling 'Verwijderen/vervangen covers toestaan' is geactiveerd is dan zijn de covers altijd synchroon met de stripboeken. Het commando covers apart aanmaken is met deze versie vervallen.