Navigatie: Gebruikers handleiding >

Vragen en antwoorden

Vorige paginaTerug naar hoofdstuk overzichtVolgemde pagina

Vraag

Antwoord

Mijn Digitale Fotolijst accepteert slechts 512 foto's in één map. Hoe kan ik dit aanpassen.

Start het instellingen programma vanuit het programma menu. Verander de waarde maximale waarde bestanden in een fotolijst map naar de gewenste waarde.

De foto's van 2 van mijn geëxporteerde albums raken door de war bij het afspelen op de fotolijst. Hoe kan dat en hoe is dat op te lossen.

Door de beperkte toegestane lengte van een bestandsnaam (was standaard 10) kunnen in verschillende mappen dezelfde namen onstaan. Bijvoorbeeld albums met de namen Frankrijk 2007 en Frankrijk 2008 de bestanden kregen in beide mappen de naam Frankrijk2-0001 enz. De nieuwe standaard waarde van 30 moet dit voorkomen. Met het programma instellingen, op te starten vaanuit het porgrammamenu, kan deze op nog hogere waarden waarden ingesteld. (tussen 10 en 124).

Waar worden de exporteerde foto's vanuit Picasa opgeslagen.

Je vindt het antwoord op deze vraag in het eerste dialoog venster na de opdracht om het album als HTML pagina te exporteren zoals te zien is op het plaatje Exporteren als HTML pagina  (hoofdstuk Snel gebruiken) bij de ballon We gebruiken hier de standaard instelling.

Uiteraard kan dit in jou situatie anders zijn dan in het getoonde voorbeeld.

Bestaat er ook een Duitse versie.

Op dit moment niet. Dit kan relatief eenvoudig worden gemaakt.

Open bijvoorbeeld met programma Kladblok  het bestand DigitalPhotosExporter.ini.

 

Zie 1e vraag waar dir bestand kan worden gevonden.

Selecteer de tekst vanaf [English] tot het einde van het bestand en kopiëer en plak dat deel onderaan het bestand.

Verander de tekst tussen de haken in de taal dat je wilt veranderen bv [English] wordt [German]

en voor elke label=tekst daaronder de vertaling van de Engelse tekst achter het = teken in het Duits, zoals als voorbeeld hierna.

 

Error=Error   ==> Error=Fehler

Warning=Warning" ==> Warning=Warnung

 

Verander vooraan in het bestand de regel

 

Language=English ==> Language=German

 

Sla de wijzigingen op.

 

De eerstvolgende keer dat het hulp programma wordt gestart is het in de vertaling die is toegevoegd.

Op welke besturingssystemen kan ik dit hulp programma gebruiken.

Het programma is ontworpen om te werken op alle besturingssystemen waar Picasa 3 voor Windows op kan worden geïnstalleerd. Het is getest op Windows XP SP3, Windows Vista SP1 32bit en Windows 7 RC1 32bit en 64bit (Dit hulp programma werkt in 32bit mode evenals Picasa 3). Ik neem aan dat het kan werken op alle Windows van de NT familie.

Soms lijkt de toepassing gestopt en reageert niet meer. Wat kan ik er aan doen.

Dit is een eigenschap van de script taal AutoIt 3 waarmee deze toepassing is ontwikkeld. Je hebt de mogelijkheid om de toepassing te laten pauzeren, wat het effect oplevert als gemeld in de vraag. Dit kan gebeuren door het klikken op het pictogram op de taakbalk.

Dit is herkenbaar aan het knipperende kruis op het pictogram en de tip tekst "(Paused) DigitalPhotosExporter.exe" . Het programma kan worden hervat door het rechts-klikken op het pictogram en op de regel "Script paused" te klikken. Het programma is dan weer operationeel.