Navigatie: Gebruikers handleiding >

Inleiding

Vorige paginaTerug naar hoofdstuk overzichtVolgemde pagina

Vorig jaar vond ik onder de kerstboom een mooie digitale fotolijst van Samsung. De kerstman was zo vriendelijk geweest al vast een aantal foto's erop te zetten. Dat zag er allemaal erg mooi uit.

 

 

Na de kerstviering ben ik weer eens achter de PC geklommen en heb de Google Picasa toepassing gestart om te kijken of ik op  een gemakkelijke manier een serie foto's kon overzetten op de nieuwe aanwinst.

 

Nou dat ging prima. Je maakt een album en vult deze met de bezienswaardige foto's. Je verplaatst de foto's in het album in een interessante volgorde, door foto's naar een gewenste plaats te slepen. Je controleert het geheel door de diavoorstelling functie te starten. Als alles naar wens is sluit je de digitale fotolijst op de USB poort van je PC aan, je drukt op knop "Exporteren". Je stelt de juiste breedte in en wijst het juiste station aan en bevestigt dit door het drukken van de "Ok" knop. Het duurt even voordat alle foto's zijn omgezet en dan is het zover.

 

Na het verwijderen van de USB aansluiting begint na enkele seconden de voorstelling op de fotolijst. Nu dat zag er prima uit, maar helaas, de volgorde klopte niet. Na wat gepuzzeld te hebben blijkt dat deze fotolijst alle aanwezige foto's gesorteerd op naam afspeelt, ongeacht in welke map zij zich bevinden. Van alle inspanningen om het in een bepaalde volgorde te krijgen is niets meer over.

 

Terug naar de PC. Picasa help functies geraadpleegd. Helaas, er zit geen functie in om de foto's te herbenoemen tijdens het exporteren. Het internet op. Ook hier wordt door diverse gebruikers melding gemaakt van deze problemen, maar geen echte oplossing geboden. Er zat dus niet anders op om voorlopig de volgorde aan te passen met de hand door het herbenoemen van de geëxporteerde bestanden.

 

Na verloop van tijd was een vriend van mij ook in het bezit gekomen van een digitale fotolijst. Hier waren de problemen identiek.

 

Om verder een lang verhaal kort te maken, een huisvlijt project werd gestart om dit probleem op te lossen en als u dit leest bent u in het bezit van deze oplossing.

 

De volgende bladzijden bevatten een toelichting van het gebruik van Picasa om met behulp van dit digitale fotolijst exporteer hulpprogramma de foto's naar je fotolijst te zenden met het vasthouden van de volgorde zoals zichtbaar op Picasa.

 

Veel plezier met dit programma en ik hoop dat Google een dergelijke functie inbouwt in toekomstige versies van Picasa

 

Bob Niewold

 

Kleine lettertjes

 

Dit programma is vrij te gebruiken door een ieder, maar voor de goede werking en voor mogelijke schade neem ik geen enkele verantwoordelijkheid.

 
Omdat dit hulp programma nog niet is gebruikt door anderen weet ik niet zeker of het op andere PC's ook goed zal functioneren. Daarom heeft het de Beta status. Wanneer ik voldoende reacties heb ontvangen dat er geen fouten (meer ;) in zitten, zal ik een finale versie beschikbaar stellen.