Navigatie: Gebruikers handleiding >

Naamgeving bij overdracht

Vorige paginaTerug naar hoofdstuk overzichtVolgemde pagina

De bestandsnamen op de fotolijst

In Picasa wordt bij het maken van de te exporteren foto's een tekst bestand gemaakt (index.xmt) met gegevens over de foto's. De inhoud van dit bestand is bestuurd door een sjabloon, die speciaal voor dit hulp programma is ontwikkeld. Het hulp programma pakt deze gegevens op en gebruikt dit om de bestanden een naam te geven zodanig, dat de Digitale Fotolijst ze in de gewenste volgorde laat zien.

 

De volgorde van de geëxporteerde foto's wordt bewerkstelligd door de foto's een nieuwe naam te geven die alfabetisch oplopend is.

De nieuwe naam van de bestanden wordt gevormd door de naam van het opgegeven album te gebruiken gevolgd door een liggend streepje en een 4-cijferig nummer beginnend met 0001.

Dus in ons voorbeeld met Utrecht krijgen we als eerste bestandsnaam Utrecht-0001.jpg

De foto bestanden worden in een map geplaatst met dezelfde albumnaam gevolgd door een liggend streepje en een 2-cijferig nummer beginnend met 01. Dus in ons voorbeeld Utrecht-01.

Wanneer het maximale aantal foto's in een map wordt bereikt (Voor de Samsung SPF-85-H is dat 4000) wordt een vervolg map aangemaakt met de naam Utrecht-02.

De nummering van de bestanden loopt gewoon door. Dus de eerste foto in de map Utrecht-02 krijgt de naam Utrecht-4001.jpg.

 

Als we met de Windows verkenner deze map opzoeken kunnen we het resultaat zien van de overdracht met de nieuwe bestandsnamen.

 

Voorbeeld van de bestandsnamen in de map op de digitale fotolijst. De volgorde is intact gebleven.

Voorbeeld van de bestandsnamen in de map op de digitale fotolijst. De volgorde is intact gebleven.

 

Het overdragen van andere verzamelingen foto's met dezelfde albumnaam naar de digitale fotolijst.

De foto's op de digitale fotolijst worden eerst verwijderd voordat de nieuwe verzameling wordt overgedragen. Als we in ons voorbeeld weer Utrecht gebruiken werkt het als volgt.

De oude foto's in de mappen Utrecht-01, Utrecht-02, enzovoort en de mappen zelf worden verwijderd, waarna de nieuwe mappen worden gemaakt en gevuld met de nieuwe foto's.

 

Als je wilt voorkomen dat mappen worden verwijderd door het hulp programma geef de mappen een andere naam niet eindigend op -01, -02 ... -99

 

In bovenstaand voorbeeld is dat gebeurd met de map Trans-Sumatra. Met Utrecht als voorbeeld zouden we de map kunnen herbenoemen van Utrecht-01 in Utrecht.